PODPROGRAM 2018 – efekty
PODPROGRAM 2018 – efekty
- Ośrodek Pomocy Społecznej w Niemcach [nazwa OPL] z terenu województwa lubelskiego przy współpracy Bankiem Żywności w Lublinie realizowało Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2018współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie wrzesień 2018 – czerwiec 2019.
- Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
- warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
- skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
- mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
- mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),
- cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
- tłuszcze (olej rzepakowy),
- dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).
3. Pomoc żywnościowa trafiła do 800 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa lubelskiego
4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
35,00800 ton żywności;
2400 paczek żywnościowych;
0 posiłków;
5. W ramach Podprogramu 2018dla 800osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 2 warsztaty edukacyjnew ramach działań towarzyszących:
• Ekonomiczne - 3 spotkania dla 80 uczestników
• Żywieniowe –0 spotkań dla 0 uczestników
• Kulinarne - 3 spotkania dla 80 uczestników
• Niemarnowanie żywności - 0 spotkań dla 0 uczestników